BEJELENTKEZÉS

Kérjük, válassza ki, melyik felületre szeretne bejelentkezni:

Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása Aegon Ózon Éves Tőkevédett Befektetési Alap dokumentumainak módosításáról

Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261, továbbiakban: Társaság) ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy az Aegon Ózon Éves Tőkevédett Befektetési Alap esetében módosítja az alap Tájékoztatóját és Kezelési szabályzatát, melyek 2016. február 26-tól lépnek hatályba.

Az Alapkezelő az Alap kezelési szabályzatának módosításával a megváltozó befektetési környezetre kíván reagálni. A tartósan alacsonynak mutatkozó hozamkörnyezet kihívás elé állítja a tőkevédett alapokat. A megváltozott kamatkörnyezet az Aegon Alapkezelőt is arra a lépésre kényszeríti, hogy az Aegon Ózon Éves Tőkevédett Befektetési Alap esetében feladja az ú.n. EHO mentességet, egy relatív magasabb potenciális hozamcél érdekében. Az EHO mentesség feladása természetesen nem változtatja meg a befektetési alap kockázati profilját és a befektetések jellegét, mindössze nagyobb rugalmasságot és lehetőséget ad a vagyonkezelő számára, hogy ezen az alacsony kockázati szinten is pozitív hozamot tudjunk megcélozni és elérni. Az EHO mentesség megszűnésével az Alap befektetői nem részesülnek a hozam 6%-át jelentő kedvezményben, ezt azonban ellensúlyozhatja a befektetési alternatívák bővülése. Továbbá, az Aegon Ózon Alap tőkevédelmét szem előtt tartva, az Alapkezelő az alkalmazott alapkezelési díjat a megadott maximumon belül úgy igyekszik kialakítani, hogy a díj levonásával – a fordulónapig feltételezett eredményt is figyelembe véve – ne sértse meg a tőkevédelmet.

Budapest, 2016. január 26.

AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

Az oldal kizárólag tájékoztatásra szolgál, nem minősül ajánlatnak, illetve felhívásnak befektetésre vagy biztosítási szerződés megkötésére.
Amennyiben több információt szeretne kapni a termékekről, szolgáltatásokról kérjük, keresse bizalommal prémium tanácsadóinkat, vagy írjon a premium.ugyfel@alfa.hu e-mail címre.