BEJELENTKEZÉS

Kérjük, válassza ki, melyik felületre szeretne bejelentkezni:

Megtakarítási program

Megtakarítási program

Miért indítsak megtakarítási programot?

Egy megtakarítási program célja a pénzügyi biztonság megteremtése. A pénzügyi biztonság azzal kezdődik, hogy az ember elkülöníti, és ezzel elkülönítve kezeli a hosszú távú célokhoz kapcsolt pénzügyeit, a rövid távú és nem meghatározott célú befektetéseitől. Az elkülönített kezelés lehetővé teszi eltérő, hosszú távú befektetési stratégia alkalmazását, valamint az elérhető adó- és illeték előnyök maximális kihasználását.

Melyek a leggyakoribb hosszú távú megtakarítási célok?

Közvélemény-kutatások szerint a magasabb jövedelműek körében a két legfőbb hosszú távú megtakarítási cél a gyermekek jövője és a nyugdíjas évek. Az eredmény nem meglepő, hiszen egy gyermek felnevelése, taníttatása és életkezdése ma már több tízmillió forintos nagyságrendű tőkét igényel, a nyugdíjkilátások pedig a társadalom elöregedésével évről évre romlanak.

Miért az Alfa Biztosítót válasszam a hosszú távú megtakarításaim partneréül?

Az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) tagja. A VIG vezető biztosítási szakértő Ausztriában, valamint Közép- és Kelet-Európában. 30 országban ~50 társaság alkotja a hosszú hagyományokra visszatekintő, erős márkákkal rendelkező, rendkívül ügyfélközpontú vállalatcsoportot. Közel 200 év tapasztalatára építhet a biztosítási üzletágban. A tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group a bécsi tőzsde ATX részvényindexének legjobban fejlődő vállalata; a részvényeit a prágai és a budapesti tőzsdén is jegyzik.

Milyen megtakarítási programot kínál az Alfa Premium a magasabb jövedelmű ügyfelek számára?

Az Alfa Prémium Üzletág célzottan a prémium és privátbanki ügyfelek számára dolgozta ki megtakarítási konstrukcióit, melyek befektetési szempontból rendelkeznek minden olyan előnyös tulajdonsággal, amelyekhez a prémium és privát ügyfelek már hozzászokhattak, az életbiztosítási konstrukció pedig lehetővé teszi az elérhető adó- és illetékelőnyök kihasználását.

Milyen befektetések közül választhatok?

Az Alfa Prémium Megtakarítási Programjai esetén nem kell elköteleznie magát egy adott befektetési szolgáltató mellett, mert a kínálatban a világ és a hazai befektetési piac válogatott befektetési alapjai egyszerre érhetők el (pédául: Alfa, Allianz, Fidelity, Franklin Templeton, JP Morgan).

Ki állítja össze a befektetési kínálatot?

A befektetési eszközalapok kínálatát az Alfa Biztosító befektetési szakemberei egy többváltozós és többlépcsős elemzés során évente felülvizsgálják. Szükség esetén módosítják az alulteljesítő alapok kivezetésével és új, felülteljesítő alapok bevezetésével.

További fontos tudnivalók

Menedzselik helyettem a befektetési portfóliómat?

Az egyéni eszközalap portfólió összeállítása alapvetően az ügyfél feladata, ennek megfelelően a befektetési kockázatot is az ügyfél viseli. A befektetési kínálatból ugyanakkor abszolút hozamú alapok** is választhatók, ha nincs ideje a pénz- és tőkepiacokat követni, és a befektetési portfólió aktualizálását szakértőkre bízná.
** Abszolút hozamú alapok: az alapkezelő szakemberei folyamatos elemzések alapján döntenek a választott befektetés összetételének átalakításáról, amely lehetővé teszi a különböző piaci eseményekre történő azonnali reagálást. Az abszolút hozamú alap hozamgaranciát nem nyújt, de célja a kockázatmentes hozamszint felülteljesítése, közepes kockázatvállalás mellett.

Van lehetőség arra, hogy ne kelljen kamatadót fizetnem?

Igen, az Alfa Prémium Megtakarítási Programjaiban elhelyezett, rendszeres díjhoz kapcsolódó befektetéseket 10 év tartam letelte esetén nem terheli kamatadó.

Kaphatok állami támogatást a befizetett díjak után?

Amennyiben az Alfa Prémium nyugdíjbiztosítási konstrukciók egyikét választja, adóvisszatérítést tud igénybe venni. Az SZJA törvény értelmében az adott évben befizetett díj 20%-a, de maximum 130 000 Ft igényelhető vissza.

Mi történik a megtakarítási programban elhelyezett pénzemmel, ha meghalok?

Mivel az Alfa Prémium Megtakarítási Programjai életbiztosításnak minősülnek, ezért a haláleseti szolgáltatás nem része a hagyatéknak, így a befektetett pénzhez a szabadon megválasztott kedvezményezettek örökösödéi illetékmentesen hozzájutnak.

Hol tudom megvásárolni az Alfa Prémium Megtakarítási Programjait?

Ezek a konstrukciók kizárólag az Alfa Prémium Üzletág tanácsadóin keresztül érhetők el. A Prémium Üzletág a befektetési- és megtakarítási szolgáltatások iránt érdeklődő, magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfelek emelt szintű kiszolgálására jött létre. A kiszolgálás kiemelkedő minősíégét biztosítja a rendszeres személyes kapcsolattartás.

Jogi nyilatkozat

A Prémium Esernyőalap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól kérjük, részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein található kiemelt befektetői információjából, hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát az alap jövőbeli teljesítményére nézve. A Prémium Befektetési Számlacsomag költségeiről részletesen tájékozódjon a mindenkor érvényes kondíciós listáról, mely elérhető az Alap forgalmazási helyein és a www.VIGam.hu honlapon.EszközalapokHozamtáblaGrafikonrajzolóDokumentumok

Az oldal kizárólag tájékoztatásra szolgál, nem minősül ajánlatnak, illetve felhívásnak befektetésre vagy biztosítási szerződés megkötésére.
Amennyiben több információt szeretne kapni a termékekről, szolgáltatásokról kérjük, keresse bizalommal prémium tanácsadóinkat, vagy írjon a premium.ugyfel@alfa.hu e-mail címre.