BEJELENTKEZÉS

Kérjük, válassza ki, melyik felületre szeretne bejelentkezni:

AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása a befektetési alapokat érintő különadóról

Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. ezúton tájékoztatja ügyfeleit, hogy az egyes adótörvények módosításáról szóló 2014. évi LXXIV. törvény 52. §-a „A forgalmazó és a befektetési alapok különadója” alcím alatti 4/D.§-sal bővíti az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról szóló 2006. évi LIX. törvényt.

A módosítás érinti az Aegon Befektetési Alapok adózását, az Aegon Alapkezelő által kezelt befektetési alapok befektetési jegyei 2015. január 1-jétől adókötelesek. Az adó alapja negyedévente a befektetési alap befektetési jegy sorozatainak átlagos eszközértéke, az adó éves mértéke az adóalap 0,05%-a. A fizetendő adót az Aegon Alapkezelő állapítja meg, szedi be az Alaptól, vallja be és fizeti meg.

Az Aegon Alapkezelő ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a befektetési alapokat terhelő különadó kapcsán felmerült többletteher ellensúlyozását az alapkezelési díjak csökkentésén keresztül kívánja megvalósítani. Ezáltal biztosítva ügyfelei számára, hogy a különadó ne érintse hátrányosan az  Aegon alapok által elért teljesítményt.

Budapest, 2015. január 9.

AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

Az oldal kizárólag tájékoztatásra szolgál, nem minősül ajánlatnak, illetve felhívásnak befektetésre vagy biztosítási szerződés megkötésére.
Amennyiben több információt szeretne kapni a termékekről, szolgáltatásokról kérjük, keresse bizalommal prémium tanácsadóinkat, vagy írjon a premium.ugyfel@alfa.hu e-mail címre.