BEJELENTKEZÉS

Kérjük, válassza ki, melyik felületre szeretne bejelentkezni:

Újabb rekordok jöhetnek az amerikai cégeknél


2014. július 11

Ebben az évben az Egyesült Államok részvénypiaca rejti az egyik legjobb lehetőséget a befektetők számára – mondta az Aegon Prémium által rendezett ügyféltalálkozón Juscsák György, a J.P. Morgan Asset Management igazgatója.Hozzátette: az Egyesült Államok húzza magával a világgazdaság többi részét, például Európát és a feltörekvő piacokat. A beszerzési menedzser index (PMI) azt mutatja, hogy a vizsgált országok több mint 86 százalékának gazdasága növekszik.

Az Egyesült Államokbeli háztartásokban a hitel visszafizetésre fordított összeg aránya a 2008-as 13,5 százalékról 10 százalékra csökkent 2014-re, azaz az embereknek több pénze marad fogyasztásra – például új autók, háztartási gépek vásárlására.

A lakásárak is megindultak fölfelé. Ennek következtében – várhatóan az év második felében – az amerikai jegybank az eddiginél kevesebb pénzt bocsát majd a piacok rendelkezésére, mert a gazdaság elég erőssé vált ahhoz, hogy a Fed visszafogja a pénzpumpát. Eközben a szakemberek rekordévet várnak, ami az amerikai vállalatok nyereségtermelő képességét illeti.

„A nagy gazdasági visszaesések egyik oka a likviditási krízis, a másik pedig az, hogy egy-egy nemzetgazdaság eléri termelési potenciáljának maximumát. Az Egyesült Államok esetében a likviditási krízis megszűnt, a gazdaság pedig egyelőre messze van attól, hogy elérje kibocsátásának felső határát. Emellett a palagáz forradalomnak köszönhetően az USA történetében először nettó energiaexportőrré válhat, ami hosszú távon is biztosítja gazdasági stabilitását. Nem mellesleg a világ geopolitikai helyzetét is átrendezi” – mondta Juscsák György. Kiemelte: a trendek azt mutatják, hogy a befektetők a kötvényekkel szemben most a részvényeket súlyozzák felül. A JP Morgan szakembereinek elemzése szerint idén a fejlett piacok részvényei súlyozódnak felül, ezeken belül pedig az Egyesült Államok.

Forrás: vg.hu

Az oldal kizárólag tájékoztatásra szolgál, nem minősül ajánlatnak, illetve felhívásnak befektetésre vagy biztosítási szerződés megkötésére.
Amennyiben több információt szeretne kapni a termékekről, szolgáltatásokról kérjük, keresse bizalommal prémium tanácsadóinkat, vagy írjon a premium.ugyfel@alfa.hu e-mail címre.