BEJELENTKEZÉS

Kérjük, válassza ki, melyik felületre szeretne bejelentkezni:

Hozamvadászat 2013: jönnek az osztalékpapírok


Pálfi György

Az év végére olyan mértékű árazásbeli különbségek alakultak ki a kötvény-, illetve részvénypiacok között, ami a jövő évben könnyen megindíthatja a rotációt a stabil jövedelmet biztosító részvénybefektetések felé. A központi bankok likviditásbővítő eszközei, az alacsony kamatkörnyezet időhorizontjának kitolása mind a vállalatok, mind pedig a befektetők attitűdjében komoly változásokat hozott a tavalyi évben. A fejlett piaci alacsony hozamkörnyezet soha nem látott keresletet eredményezett a kockázatosabb kötvények piacán, jelentős beáramlást eredményezve a fejlődő piaci, illetve vállalati kötvényalapokba. Ezt kihasználva a vállalatok agresszív kötvénykibocsátásba kezdtek (a múlt évben a globális vállalati kötvénykibocsátások elérték 3000 milliárd dollárt, ami minden idők legmagasabb értéke), a befektetők igényeihez alkalmazkodva pedig a beruházások visszavágásával, a szabad pénzeszközök nagyobb arányú kifizetésével válaszoltak a megváltozott környezetre.

A teljes elemzést itt találja:
Hozamvadászat 2013: jönnek az osztalékpapírok, (pdf, 423 KB)

Az oldal kizárólag tájékoztatásra szolgál, nem minősül ajánlatnak, illetve felhívásnak befektetésre vagy biztosítási szerződés megkötésére.
Amennyiben több információt szeretne kapni a termékekről, szolgáltatásokról kérjük, keresse bizalommal prémium tanácsadóinkat, vagy írjon a premium.ugyfel@alfa.hu e-mail címre.